Kőkereszt - Németh László
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Szabadság - Vass József
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Aratás utan - Németh László
Szüret - Vass József
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
A haleszi betyár - Vass József

Partnerek

 

Mit jelent a települési értéktár?

 

A Települési Értéktárak létrehozását és működtetését a 114/2013 (IV.16) Korm rendelet a „magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról” szóló jogszabály szabályozza.

A különböző értéktárakban azokat az elemeket gyűjtik, melyek a magyarságra jellemző szellemi, anyagi, természeti vagy közösségi értékkel rendelkeznek. Innen lépcsőzetesen kerülhetnek egyre feljebb a kiválasztott elemek.

Települési értéktárból a megyei értéktárba, onnan a nemzeti értéktárba. Az értéktárak csúcsán a Hungarikumok listája szerepel, amelybe olyan elemek kerülhetnek be, ami ránk, magyarokra jellemzőek, külföldieknek a magyarokat juttatják eszébe.

Annak eldöntése, hogy mi kerülhet bele egyes értéktárakba, az adott értéktár bizottságának feladata.

Üllés Nagyközség Települési Értéktár Bizottságát Üllés Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestület határozatlan időre választotta meg.

A Bizottság dönt a Helyi Értéktárba kerülő helyi értékek meghatározásáról, nyilvántartja, felügyeli, gondozza a Helyi Értétárat.

A Bizottság köteles folyamatosan vizsgálni, Üllés Nagyközség területén fellelhető, megőrízendő értékeket, illetve gondoskodni azok helyi értéktárba történő felvétele iránt.

A Települési Értéktár munkájának a célja, hogy a helyi lakosokkal együtt összegyűjtse, és megőrizze azokat a jellegzetességeket, amire mi üllésiek büszkék lehetünk, és ezeket az értékeinket az idelátogatókkal, illetve az ország egyéb tájain élőkkel megismertessük.

 

 

 

Üllés Nagyközség Települési Értéktár Bizottság tagjai:

Nagy Béla – Települési Értéktár Bizottság elnöke

Tóth András- Települési Értéktár Bizottsági tag

Nagy Róbert- Települési Értéktár Bizottsági Tag

 

Értéktárba való felvételi javaslatot üllési lakos nyújthatja be, Üllés Nagyközség Polgármesteri Hivatalnál ( Üllés, Dorozsmai út 40 ), illetve Déryné Művelődési Ház és Könyvtárnál Meszesné Volkovics Szilviánál (Üllés, Dorozsmai út 48.) szám alatt.

Javaslat a mellékelt nyomtatványon benyújtható.

 

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek