Szabadság - Vass József
A haleszi betyár - Vass József
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Aratás utan - Németh László
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Szüret - Vass József
Kőkereszt - Németh László
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána

Partnerek

 

Dudás János 1953-ban Üllésen született.

Általános iskolai tanulmányait az üllési Baromjárási iskolában végezte.

Az iskolai évek alatt ismertette meg vele Juhari Laci bácsi a zene szeretetét – megtanult harmonikán, szaxofonon és furulyán is játszani. E „szerelem” végig kísérte életét: falunapokon, felvonulásokon, lakodalmakban szívesen zenélt és zenél most is, önzetlenül.

 

1968-tól az üllési pincegazdaságnál kezdett el dolgozni, közben elindította a mezőgazdasági gazdálkodást. Ismereteit növelni szerette volna, ezért elvégezte az ezüstkalászos és az aranykalászos tanfolyamot. A gazdaságát fejlesztgette, őstermelőként dolgozott tovább.

1975-ben nősült meg, 3 lánya született, akik összesen 5 unokával ajándékozták meg.


A család megélhetésének biztosítása mellett a köz szolgálatában is tevékeny részt vállalt:

1994-től napjainkig – a 2010-2014-es ciklust kivéve - tölti be a választott önkormányzati képviselő posztot.

Több önkormányzati cikluson keresztül volt az Ügyrendi, illetve a Pénzügyi- és Ügyrendi Bizottságnak tagja, elnöke.

(itt jegyzem meg, hogy a képviselői „úton” a szintén díszpolgár Paragi Sándorné, Veronka néni biztatására indult el)

 

A közel 30 év munkássága példázza, hogy a falusiak mindig bizalommal voltak irányába, mások ügyes-bajos dolgainak megoldását, a köz érdekeinek előbbre vitelét mindig maga elé helyezte.

Az elköteleződésének ékes bizonyítéka, hogy június 9-én újraválasztották, immár a 7. önkormányzati ciklus egyik képviselőjeként.

 

 

Az Üllési Polgárőr Egyesületnek, mely 1995-ben alakult meg alapító tagja volt, azóta is tag.

 

Az Üllési Hegyközségnek szintén alapító tagja volt, ott 1996. és 1998. között hegybíró tisztséget töltött be. A Mórahalmi-Pusztamérgesi Hegyközség vezetőségi tagja jelenleg is.

 

2008-ban alakult újjá az Üllési Gazdakör, melynek 2016-ig elnöke volt. Ezt követően máig tevékeny tagja a szervezetnek.

 

2016-tól a települési agrárgazdasági bizottság vezetőségi tagja, majd 2018-tól elnökké választották.

 

A település eddig legnagyobb beruházásának előkészítésében, lebonyolításában is részt vett:

 

A Forrás-IV Beruházó Víziközmű Társulat megalakulásáig az Előkészítő Bizottság Üllés érdekeit képviselő tagja volt, majd a 2007. április 2-án megalakult társulatban – annak 2018. január 26-i megszűnéséig - vezetőségi szerepet töltött be, az Ellenőrző Bizottság tagja volt.

 

Közéleti szerepe mellett tevékeny részt vállal a település több rendezvényének lebonyolításában, főként a lovas programok szervezésében – nemcsak Üllésen, hanem a környező településeken is.

 

Évről évre nevez a falunapi borversenyre, illetve a Szent Mihály-napi Pálinka Mustrára. A szakértő zsűritől 2022-ben szőlő pálinkája „Üllés Pálinkája” címet, 2023-ban Zweigelt és Medoc vörösbora Üllés nagyközség bora címet kapta.2010-ben az Üllési Fonó Néptáncegyüttes tiszteletbeli tagjává választotta a 2010-ben az együttes Ballada című produkciójában, valamint korábbi műsorszámokban vállalt muzsikálásért.

Tanyai lakos volt, jelenleg is az, az is marad. Egész életében szívén viselte a tanyai lakosság sorsát, életkörülményeinek javítását, ügyes-bajos dolgainak intézését, illetékesek felé történő továbbítását.

 

A külterületi vízgazdálkodással, erdőgazdálkodással, a fúrt kutak helyzetével kapcsolatos problémákat, anomáliákat érdekképviseleti szervek, országgyűlési képviselők felé nemcsak szóban, de írásban is nemegyszer továbbította.

 

Közéleti-hivatali és magánéletében a józan paraszti észre hagyatkozott, ami mindig a legjobb eredményt hozta a döntéshozatalkor.

 

A szülőfalut megőrizni nemcsak érzés, hanem döntés is. Zoli bácsi úgy döntött, egész életét a szülőktől örökölt hagyománytisztelet jegyében itt éli le.

 

Dudás Zoli – ahogy mindenki ismeri - egy egyszerű ember, akinek szerénysége, szorgalma, segítőkészsége példaként állítható. Nem alkotott rendkívülit, csupán különös tisztességgel élte a paraszti sors, a falusi emberek mindennapjait.

 

Példaként áll mindannyiunk előtt!

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek