Éjszakai fények - Patyik Ágota
Aratás utan - Németh László
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
A haleszi betyár - Vass József
Kőkereszt - Németh László
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Szabadság - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Szüret - Vass József

Partnerek

 

2005 - Dr. Joó András

 

Dr. Joó András 1946. október 19-én született Szegeden, egy iparos család második  gyermekeként.

Általános iskolai, majd később középiskolai tanulmányait  Szegeden végezte jeles eredménnyel. Még az érettségi évében sikeresen felvételizett a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Szakára, melyet 1972-ben fejezett be.  1972. szeptember 9-én avatták doktorrá.

A doktori cím megszerzése után orvos-gyakornoki beosztásban előbb a Kiskunhalasi, majd az Orosházi Városi Kórházban helyezkedett el, sebészorvosként.

Családi állapotában a következő két évben több változás is bekövetkezett, 1973-ban megnősült, 1974-ben pedig megszületett lánya, Adrienn.

Egy barátja ajánlására 1974. január 1-jétől Ásotthalomon kezdett dolgozni, mint körzeti orvos. Itt került először kapcsolatba egyszerű, vidéki emberekkel. Megszerette a falusi embereket: nyíltságukat, közvetlenségüket, természetességüket. 

1975-ben Üllés és Ásotthalom tanácsi vezetésének megállapodása alapján áthelyezéssel  Üllésre jött dolgozni körzeti orvosként, felesége pedig fogorvosként. 

Az Üllés Községi Tanács 1975. április 14-i rendkívüli ülésén – a 8/1975. Th.számú határozatával -1975. május 1-i hatállyal- Dr. Joó Andrást Üllés község orvosává nevezte ki.  

A doktor úr kinevezése óta, immár 30 éve a falu orvosa, közel 10 éven át - 1984-ig - egyedül látta el a több mint 3000 lélekszámú település lakóinak egészségügyi szolgálatát.

Idekerülése óta figyelemmel kíséri a lakosság egészségügyi állapotának javítását. Folyamatos ráhatással volt az emberek – egészséget is befolyásoló – rossz beidegződéseiknek, szokásaiknak átformálására. Példaként legutóbbi dohányzásról való leszoktatás  programját említeném, mely nagyon sikeres volt.

Fontosnak tartotta, és tartja ma is a prevenciót, a betegségek korai felismerését. Az 1980-as évek elején a Dél-alföldön szinte egyedülálló módon indította el az évenkénti szűrővizsgálat programot. 1995-től az önkormányzat, valamint az egészségügyi dolgozók hatékony együttműködésével a szűrővizsgálatok mára már komplex - testi és lelki bajainkat felismerő és megelőző - rendezvénysorozattá nőtték ki magukat.

Fontosnak tartotta a folyamatos ismeretszerzést. A megjelenő szakirodalmat mindenkor áttanulmányozta és a gyakorlati munkájában is alkalmazta a korszerű terápiát. 1982-ben általános orvostan szakorvosi képesítést szerzett. Ismereteit azóta is folyamatosan bővíti különféle továbbképzéseken, tanfolyamokon.

Részt vesz az utánpótlás kinevelésében, a rezidens-képzésben. 1995. január 1-től a SZOTE oktatóorvosa és mentora is egyben. 

Szakmájának él, szinte éjjel és nappal.

Élénk közéleti tevékenységet folytat. Részt vett a Vöröskereszt helyi szervezetének munkájában, 1975. május 1-től az Üllési Vöröskereszt Szervezet elnöke volt.

1976-1982-ig az Üllési Sportkör elnöki tisztét is betöltötte. Sok munkát fordított arra, hogy a község fiataljai minél jobb körülmények között, eredményesen szerepeljenek a különböző versenyeken. A sport mindig is a szívügye volt. Egyetemi tanulmányai alatt rendszeresen sportolt.

1994-tól 2002-ig önkormányzati képviselőként tevékenykedett a falu fejlődése, boldogulása érdekében. Számos fontos beruházás támogatója volt, mint például az óvodabővítésé, út-, kerékpárút- és leállósáv építésé, a nyelvoktatásé, a számítástechnikai fejlesztéseké. 

 

Dr. Joó András a településen eltöltött 30 év alatt szinte napi kapcsolatban áll betegeivel, a „családok orvosa” lett. 

A betegek gyógyulását lelkiismereti tevékenységnek tekinti, fáradtságot, időráfordítást nem sajnálva a cél érdekében. Sokszor az ügyeleti idején kívül, szabadidejét feláldozva végzi gyógyító feladatát.

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek