Éjszakai fények - Patyik Ágota
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Szabadság - Vass József
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Kőkereszt - Németh László
A haleszi betyár - Vass József
Aratás utan - Németh László
Szüret - Vass József

Partnerek

 

1999- Knapcsek Sándor

 

Knapcsek Sándor plébános úr 1930-ban született Endrődön. Gimnáziumba Mezőtúrra és Vácra járt, majd a Hittudományi Főiskolát Vácott és Szegeden végezte el. Mint segédlelkész Kiskunhalason, Csongrádon, Kecskeméten, Vásárhelyen, plébánosként Gátéren dolgozott 3 éven át.

 

Üllésre 1968. szeptemberétől került. A régi üllési templomot kitoldotta, harangot vásárolt, bevezettette a fűtést a templomba, új padok vásárlásáról gondoskodott.

 

2007. évben Szent Erzsébet díjat vehetett át:

„ A templomok a falvak szimbólumai, főként, ha csaknem száz éven át jelentik „Isten házát” az itt élőknek. A régi üllési kis templom műszaki átvizsgálása után rádöbbent az egyházközösség, hogy nincs esély a felújításra, a falak repedezettek, a tető beázik. Bár a zord külső meghitt belső környezetet rejtett magában a hívő lelkekkel teli szentélyben. Az egyházközség képviselőtestülete Knapcsek Sándor esperes plébános úr vezetésével úgy döntött, hogy új templomot kell építeni. Nem kis feladatot vállaltak fel. Az építés során felmerülő adminisztrációs munkát Sándor atya végezte, irányította a munkálatokat, teljes odaadással, az egészsége hanyatlása ellenére. Sándor atya nélkül nem állna most ez az új templom. A megépített ház azonban csak halvány lenyomata annak a lelki templomnak, amit az atya alkotott meg Üllésen. Ebben a lelki templomban ott van a vezető szelleme, a falu lakói, a generációk, a hívő lelkek, az odaadás és istenszeretet, benne vannak a régi falak által meghallott sóhajok, könyörgések és hálák. Egy szavára mindenki eljött, és közös összefogással, rengeteg önkéntes munkával áll itt ez az épület.”

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek