Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Szüret - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
A haleszi betyár - Vass József
Kőkereszt - Németh László
Szabadság - Vass József
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Aratás utan - Németh László
Éjszakai fények - Patyik Ágota

Partnerek

 

ELHELYEZKEDÉS
Üllés község a Duna-Tisza közi hátság peremén fekszik. A község területére jellemző domborzati viszonyok megegyeznek a Duna-Tisza közi hátságéval. Domborzata sík fekvésű, kis szintkülönbségű területek változása jellemzi. Talajviszonyait a homokos talajszerkezet jellemzi, amely víznyelő képességű.
"A térség mai arculata a mezőgazdasági termelés által meghatározott homogén kultúrtáj, amely csak foltokban őrzi a táj egykori gazdagságát. Korábban e térséget erdős puszták borították. A túlnyomórészt kocsányos tölgyek alkotta ligeterdőket összefüggő rétek, mocsári és lápi növénytársulások, nádasok és láprétek tarkították. Évszázadok alatt alakult ki a ma is jellemző tájhasználat, amelyben a ligeterdőket felváltotta a füves puszta, majd a tanyás településszerkezet és az intenzívebb mezőgazdaság." A mai erdők telepített erdők, jellemző fafajaik a nyárfa, fenyő, akác.
Településünk törekszik az eredeti tájkaraktert megjelenítő természeti értékek védelmére.
Térkép

Megközelíthetőség:
A megyeközpont Szeged és Üllés helyközi közvetlen autóbusz összeköttetését a szegedi Tisza Volán Rt. biztosítja. A két helység között legfeljebb óránként (általában minden óra félkor) autóbuszok közlekednek, amelyek kiszolgálni kívánják a helyközi tömegközlekedési igényeket.
Ezen kívül közvetlen járat van Mórahalom - Üllés, illetve Dóc - Üllés között. Községünk megállóhelyként is szolgál távolsági járatoknál, mint pl. Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Székesfehérvár, Veszprém, Pápa, Szombathely.
A helyi közlekedése élénk, ennek ellenére helyi tömegközlekedési eszközöket nem igényel.
Üllés főútvonala tranzitútvonal (5408, Szeged-Kiskunhalas összekötő út). Úthálózata és bicikliútja pedig kiszolgálja a helyi igényeket.
A községbe érkezőknek az alábbi telefonszámokat ajánljuk a buszmenetrendek tekintetében:
Buszok: Tisza Volán Rt.: 62/551-166, 62/551-160

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Önkormányzati konyha étlapja

Lájkolj minket!

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek