Éjszakai fények - Patyik Ágota
Szabadság - Vass József
Kőkereszt - Németh László
A haleszi betyár - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Szüret - Vass József
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Aratás utan - Németh László

Partnerek

 

Dél-alföldi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság felhívja a foglalkoztatók, egyéni vállalkozók, őstermelők figyelmét, hogy a nyugdíjjogosultsághoz, illetőleg a nyugdíj-megállapításhoz szükséges adatokat 2009. évre vonatkozóan 2010. április 30-ig kell teljesíteniük a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok részére.

Az adatszolgáltatás teljesítése elsősorban elektronikus úton, meghatározott körnek papír alapú bizonylaton történhet, melyhez az e célra rendszeresített, az ONYF honlapjáról letölthető Bejelentő Lapot kell kitölteni. Amennyiben az adatszolgáltatás a megelőző években elektronikus ügyintézés keretében történt, újabb Bejelentő Lapot leadni nem kell. A nyilvántartásra kötelezett képviselője útján is eleget tehet kötelezettségének, ebben az esetben a Bejelentő Laphoz mellékelni kell a meghatalmazás eredeti példányát.

Amennyiben ellátás megállapítására kerül sor, az adatszolgáltatási kötelezettség - a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény 97. §-a alapján - a 2010. évi keresetekre, jövedelmekre is vonatkozik, melyet a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv felhívására 10 munkanapon belül kell közölni. A biztosított adatainak közlése történhet egyrészt papír alapon, másrészt a Kormányzati Portál Ügyfélkapujához hozzáféréssel és TAJ számmal rendelkező ügyfelek részére elektronikus úton.

Közös érdekünk, hogy a nyugdíj megállapításhoz minden adat rendelkezésünkre álljon. Bővebb információ az ONYF honlapján található (www.onyf.hu).

 

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek