Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Aratás utan - Németh László
Szabadság - Vass József
Éjszakai fények - Patyik Ágota
A haleszi betyár - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Szüret - Vass József
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Kőkereszt - Németh László

Partnerek

 

Befejeződött az üllési általános iskola épületének és tornatermének energetikai korszerűsítése uniós forrás igénybevételével. Az önkormányzat KEOP-5.7.0/15-2015-0042 számú pályázatával 74 603 433forintos támogatást nyert a beruházásra. A kivitelezés 2015. szeptember 14. napjával indult a HungaroSun Bt. együttműködésével és 2015. december 31-én zárult.

 

A beruházás keretében új hőszigetelt műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre, az épületek külső falszerkezetei utólagos 16 cm vastagságú EPS hőszigetelést, a padlásfödémek pedig 25 cm vastagságú ásványgyapot szigetelést kaptak, új nemesvakolat borítás mellett.

A fejlesztés hatására az épületek energiahatékonysága nagymértékben javul, ami csökkenti az önkormányzat kiadásait. 

 

Nagy Attila Gyula
polgármester


A Négyforrás Nonprofit Kft. tájékoztatója

Sikeresen vett részt a Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó községek tulajdonában álló Négyforrás Nonprofit Kft. az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.* OHU-IFPR-2013-001. kódszámú iparfejlesztési pályázatán. Az Ügynökség Iparfejlesztési Pályázati Bizottsága 2014. március 17. napján döntött pályázatunk pozitív elbírálásáról, a támogatási szerződés aláírására 2014. április 2. napján került sor Budapesten.

A megítélt támogatási összeg: 74.207.000,- Ft.

A támogatás formája 100%-os nettófinanszírozású vissza nem térítendő támogatás.

A pályázat megvalósítási határideje: 2014. április 30. napja.

A fejlesztés célja a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésének támogatása, egy új hulladékgyűjtő jármű beszerzése, valamint a háztartások (kukák) azonosításra és a hulladék egyedi mérlegelésre alkalmas elektronikai és mérlegelő rendszer beszerzése a hozzátartozó chipekkel. Cégünk megkezdte a megvalósításhoz szükséges közbeszerzési eljárást, mely az előírt határidőn belül lezajlik.

A fejlesztésnek köszönhetően a hulladékgazdálkodás legújabb elveinek is megfelelő közszolgáltatás biztosítására lesz képes táraságunk.

*Az OHÜ a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény felhatalmazása alapján a környezetvédelemért felelős miniszter (Vidékfejlesztési Miniszter) által alapított, a magyar állam kizárólagos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaság.

Négyforrás Nonprofit Kft

.

A Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. Üllés Nagyközség Önkormányzatát – KEOP 4.10.0/A/12-2013-00.22 kódszámú támogatási szerződésével -  39.630.956 Ft támogatásban részesítette.

A beruházás keretében 3 közintézmény - a Csigabiga Óvoda és Bölcsőde, a Polgármesteri Hivatal és a Déryné Kulturális Központ – áramellátása valósul meg. 
A kivitelezést a HungaroSun Bt. végzi, a rendszerek átadása 2014. április végére tehető. 

Nagy Attila Gyula polgármester 

Alkategóriák

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek