A haleszi betyár - Vass József
Szüret - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Aratás utan - Németh László
Kőkereszt - Németh László
Szabadság - Vass József
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Hajnali balerina - Szabó Ferenc

Partnerek

 

 

Szociálpszichológiai foglalkozások és kutatás

 

Az általános iskolában 2003 óta folyamatosan részt vehetnek a tanulók szociálpszichológiai foglalkozásokon. Ez elsősorban az első és a második osztályosokat érinti, mint az óvodából az iskolába történő átmenetet elősegítő program (játékos nagycsoportos és kiscsoportos foglalkozások, valamint rajzos foglalkozások, segítő beszélgetések), ami a gyerekek szociális érzékenységét, iskolai beilleszkedését, társaikkal kibontakozó kapcsolataikat stb. erősíti.

 

Ugyanakkor a program részét képezi már két éve a „80 nap alatt a Föld körül” előadás sorozat, amelyre külföldi előadókat hívunk meg, akik saját nyelvükön tartanak képekkel illusztrált előadásokat saját országukról, ami a tanulók ismereteit bővíti távoli kultúrákról, alkalomadtán nyelvgyakorlást jelent számukra, földrajzi ismereteik gyakorlati alkalmazásához nyújt lehetőséget, és idegen kultúrák iránti érzékenységüket fejleszti.

 

Idén szeptembertől a fenti programok tovább folytatódnak és kiegészülnek egy minőségi kutatási programmal, ami nem csak az iskolai közösséget, hanem áttételesen az egész falu lakosságát érintheti. Az intézményi etnográfia metodológiai keretein megvalósítandó vizsgálattal az általános iskolában megvalósuló közösségfejlődés folyamatát és az ebben történő részvételt kívánjuk elemezni és jobban megérteni. A kutatásban részt vesznek nem csak a tanárok és a szülők, hanem a tanulók és az iskola valamennyi alkalmazottja is. Időtartama, mivel minőségi kutatásról van szó, több évig is elhúzódhat, jórészt a megfigyelések, interjúk, és más célcsoportos foglalkozások szervezése, az eredmények elemzése, feldolgozása stb. miatt.

 

A kutatás eredményei publikációra kerülnek az iskolai és az egész faluközösség hasznára, javára.

 

Köszönöm mindazoknak a szívességét, akik részt vesznek a folyamatban és együttműködnek abban.

 

Tisztelettel: Molnár Gábor szociálpszichológus, a program koordinátora

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek