Szüret - Vass József
Kőkereszt - Németh László
Szabadság - Vass József
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Aratás utan - Németh László
A haleszi betyár - Vass József
Éjszakai fények - Patyik Ágota

Partnerek

 

 

Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fontos Sándor Tagintézménye
6794 Üllés, Dorozsmai út. 53
Igazgató: Sárközi Emília
Telefonszám: 06-62/ 582-030
igazgató: 06-30/6192560

Iskola, Dorozsmai út 53. - 06-30/5063051

                      Radnai u. 2  - 06-20/4912547

Weboldal: http://fontos-iskola.hu/
E-mail cím:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk a Fontos Sándor Iskola 2015. február 7-én 19 órakor kezdődő XXI. Alapítványi Estjére, melyet a Déryné Kulturális Központban rendez meg.

Bővebben...

Meghívó 

A Fontos Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola zenetanszakos tanárai és diákjai 2014. január 11-én szombaton 17 órai kezdettel nagy szeretettel várják a szülőket, ismerősöket, barátokat a hagyományossá vált ÚJÉVI KONCERTÜNKRE, melyet a Déryné Kulturális Központban rendezünk meg.

A műsorunkat az „Estike Népdalkör, a „Rézhúros banda, Kamenszky Dóra, Békefi Laura teszi színesebbé.

Szociálpszichológiai foglalkozások és kutatás

 

Az általános iskolában 2003 óta folyamatosan részt vehetnek a tanulók szociálpszichológiai foglalkozásokon. Ez elsősorban az első és a második osztályosokat érinti, mint az óvodából az iskolába történő átmenetet elősegítő program (játékos nagycsoportos és kiscsoportos foglalkozások, valamint rajzos foglalkozások, segítő beszélgetések), ami a gyerekek szociális érzékenységét, iskolai beilleszkedését, társaikkal kibontakozó kapcsolataikat stb. erősíti.

 

Ugyanakkor a program részét képezi már két éve a „80 nap alatt a Föld körül” előadás sorozat, amelyre külföldi előadókat hívunk meg, akik saját nyelvükön tartanak képekkel illusztrált előadásokat saját országukról, ami a tanulók ismereteit bővíti távoli kultúrákról, alkalomadtán nyelvgyakorlást jelent számukra, földrajzi ismereteik gyakorlati alkalmazásához nyújt lehetőséget, és idegen kultúrák iránti érzékenységüket fejleszti.

 

Idén szeptembertől a fenti programok tovább folytatódnak és kiegészülnek egy minőségi kutatási programmal, ami nem csak az iskolai közösséget, hanem áttételesen az egész falu lakosságát érintheti. Az intézményi etnográfia metodológiai keretein megvalósítandó vizsgálattal az általános iskolában megvalósuló közösségfejlődés folyamatát és az ebben történő részvételt kívánjuk elemezni és jobban megérteni. A kutatásban részt vesznek nem csak a tanárok és a szülők, hanem a tanulók és az iskola valamennyi alkalmazottja is. Időtartama, mivel minőségi kutatásról van szó, több évig is elhúzódhat, jórészt a megfigyelések, interjúk, és más célcsoportos foglalkozások szervezése, az eredmények elemzése, feldolgozása stb. miatt.

 

A kutatás eredményei publikációra kerülnek az iskolai és az egész faluközösség hasznára, javára.

 

Köszönöm mindazoknak a szívességét, akik részt vesznek a folyamatban és együttműködnek abban.

 

Tisztelettel: Molnár Gábor szociálpszichológus, a program koordinátora

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek