A haleszi betyár - Vass József
Aratás utan - Németh László
Szabadság - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Kőkereszt - Németh László
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Szüret - Vass József
Éjszakai fények - Patyik Ágota

Partnerek

 

 

2015. november 03-án (kedden) 17.00 órai kezdettel

a Déryné Kulturális Központban (Üllés Dorozsmai út 48.), falugazdász tájékoztató lesz, melynek témája a 2015-2020. Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági termelőket érintő része, különösen részletezve a már kiírt Agrárkörnyezet Gazdálkodás program pályázati feltételeit, lehetőségeit.

 

Minden érdeklődőt tisztelettel várok!

 

Halász Zsolt falugazdász

30/3372535

A nitrát érzékeny területen gazdálkodóknak valamint a háztartási igényt meghaladó mértékben állattartással foglalkozóknak adatszolgáltatási kötelezettségük van, ami az elmúlt gazdálkodási évre

( 2014. szept.1-2015. augusztus 31.) vonatkozik és december 31-ig tehetnek meg elektronikusan saját ügyfélkapun keresztül vagy kérhetik falugazdász segítségét.

Bővebben...

Ügyfélfogadás 2014.március.01-ig:

kedd:8.00-16.00;szerda:8.00-16.00;Tel:30-3372535; 

Januári,februári hónapban aktuális ügyintézési feladatok:

Őstermelői igazolvánnyal kapcsolatos feladatok(akik tavaly több évre érvényesítettek,rájuk csak az esetleges adatmódosítás bejelentés vonatkozik). 

Ősterm.ig. érvényesítéskor, kérem hozzák magukkal az agrárkamarai nyilvántartási számukat is.

Folyamatosan készülnek a kamarai kártyák, amelyek nálam vehetők át.

A 2013.évi gázolaj jövedéki adójának visszaigénylése 2014. január 15-től lehetséges. Ettől az évtől csak elektronikusan nyújthatók be az igénylések.

A kérődző szerkezetátalakítási támogatásban részesülő gazdák 2014.március 15-ig nyilatkozhatnak a tavalyi vállalásuk teljesítéséről.

Nyomtatvány, februártól nálam beszerezhető ill. segédkezem a kitöltésben.

 

Tisztelettel
Halász Zsolt falugazdász

Megkezdődött az őstermelői igazolványok érvényesítése.

Ahhoz, hogy az őstermelői igazolvány 2009.01.01-től érvényes legyen, az érvényesítés ideje 2009.01.01-03.20-ig tart (későbbi értékesítés esetén is érdemes a fenti időpontban érvényesítetni, a költségelszámolás miatt). Az érvényesítés 03.20.után is folyamatos, ekkor az érvényesítés napjával kezdődik az igazolvány érvényessége.
 2009.01.15-től esedékessé válik a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj jövedéki adójának visszaigénylése. Az őstermelők, az előző évekhez hasonlóan továbbra is igényelhetik papír alapon (nem kötelezettek az e-bevallásra). Az ehhez szükséges nyomtatvány beszerezhető a teleházban, vagy www.vam.gov.hu internetes oldalról letölthető. Az egyéni- és társas vállalkozók csak elektronikus készíthetik el ezt a bevallást. Az igényléshez (elektronikushoz is) továbbra is szükséges a falugazdász igazolása, amelyet 2008. 12.01.után kiállított földhasználati lap-szemle alapján állít ki.

 

 

Tisztelettel:
 Halász Zsolt

A falugazdász tájékoztatója !

 

Tisztelt Termelők !

A 2008 -április hónapban néhány aktualitásra hívnám fel a szíves figyelmüket.

1.A 2007. évi Területalapú támogatások kifizetése folyamatos,a támogatás mértéke SAPS támogatás esetében( Uniós rész ) 25480 Ft/ha , a Top – up ( Nemzeti kiegészítés ) mértéke pedig 12400 Ft/ha .Azok a termelők , akik adategyeztetésre felszólító levelet ,hiánypótló levelet kaptak , vagy az ellenőrzésbe bekerültek , a kifizetésük később kerül sorra. Személyre szóló felvilágosítást az MVH  Csongrád Megyei Kirendeltsége tud nyújtani a
62/814 – 900 – as telefonszámon.

2 . A 2007 – es évre a gázolaj jövedékiadójának visszaigénylése a területalapú támogatási kérelmek lebonyolítása után május 15-ét követően lehetséges. A feltételek az előző számban szerepelnek

3. Az őstermelői igazolványok érvényesítése lehetséges . Szükséges hozzá az érvényes Földhasználati lap-szemle ( nem kell hozzá újat kiváltani, a lényeg , hogy a valós állapotot tükrözze ), a személyi igazolvány , a lakcímkártya és az adószám . Március 20 – ig történő érvényesítés esetén az igazolvány visszamenőleg január 1 – től lesz érvényes ,március 20 után pedig az érvényesítés napjától , ez utóbbi esetben az érvényesítés napja előtt nem lehet mezőgazdaságból származó bevétel.

Új őstermelői igazolvány igénylése esetén szükséges a névre szóló 30 napnál nem régebbi Földhasználati lap-szemle.

4. A 2008 – as Területalapú támogatások igénylése megkezdődött.

Az eddigiekben megszokott papíralapú kitöltés helyett elektronikus formátumú kitöltést fog kérni az MVH. (Számítógépen , Interneten keresztül). A feltételek nem sokat változtak, a minimális parcellaméret 3000 négyzetméter, a minimális területnagyság 1 ha.

Kérek mindenkit , hogy a beosztott időpontra pontosítsák a 2008 – ban termelt növénykultúráikat, a területük nagyságát , valamint a térbeli elhelyezkedésüket, ez utóbbit lehetőség szerint rajzolják be a tavalyi térképmásolatba!

Ezzel az igényléssel együtt kell benyújtani az AKG, a KAT, a Natura 2000, a nyertes EMVA erdőtelepítési támogatási kérelem, valamint az energetikai célú ültetvények támogatása iránti kérelmet is.

A benyújtási határidő 2008. május 15 , a napi 1 % - os szankciós benyújtás még további 25 napig lehetséges.

Azok a termelők, akik nem vették át tőlem a támogatási kérelemcsomagot, ők postai úton fogják majd azt megkapni. A boríték átvétele után tudunk majd a kiöltéshez időpontot egyeztetni.

Az új igénylők esetében a regisztrációs szám. ismeretében külön kérelemre az MVH a személyre szabott jelszót rövid időn belül eljuttatja az ügyfélnek , ezután nyílik lehetőségük az elektronikus ügyintézésre. Az egyéb feltételek változatlanok.

5. Az EMVA kertészeti gépbeszerzési pályázatok ( 25/2008 FVM Rendelet )benyújtási határideje 2008 április 30, melyet elektronikus formában is el kell juttatni az MVH - hoz

A támogatás mértéke az összes elszámolható kiadások 35 %-a , ,max 735.000 Euró. Részletek az MVH honlapján olvashatók.

 

A telefonszámom megváltozott : az eddigi telefonszám mellett az új telefonszámom:

30/337-2520

 

 

Tisztelettel : Gyuris Ferenc

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek