Kőkereszt - Németh László
A haleszi betyár - Vass József
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Szabadság - Vass József
Szüret - Vass József
Aratás utan - Németh László

Partnerek

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. testvér-települési programok és együttműködések támogatására pályázatot hirdetett, mely alapján az Üllés Nagyközségi Önkormányzat által szervezett program támogatásban részesült.

A projekt címe: Határon átnyúló kapcsolatok: Üllés-Torockó-Torockószentgyörgy.

 

Pályázati azonosító: TTP-KP-1-2016/1000356

Célunk az Üllés és Torockó- Torockószentgyörgy közti kapcsolatok erősítése, továbbfejlesztése. Külhoni magyar testvéreink támogatása a mai magyar nyelvű kultúra elérésében: Írott, zenei és népi kultúra,- a magyarságtudat ébrentartása, nemzedékről- nemzedékre való átörökítése. Mely közös gazdasági, főleg turisztikai fejlődést is eredményez.

Helyszín: Erdély, Torockó-Torockószentgyörgy.

Az üllési delegáció augusztus 5.-én, pénteken érkezik Torockóra. A helyi polgármester köszönti a csoportot. Megújításra kerül 2007-óta tartó testvér települési megállapodásunk. Az Ünnepség keretein belül kerülnek átadásra az Üllési lakosság által gyűjtött és az Üllés Nagyközségi Önkormányzat által vásárolt magyar nyelvű gyermek és felnőtt szépirodalmi, és ismeretterjesztő könyvek, ajándék bögrék. Szombaton délután elkezdődik a településen a Falunap. Itt fellép az üllési Fonó néptáncegyüttes és az őket kísérő Rozsdamaró zenekar. Az est főattrakciója a Magyarországról érkezett Az Örökség Zenekar. Vasárnap délután a delegáció hazaindul.

A Bethlen Gábor Alap finanszírozza a delegáció számára az utazás során az ásványvizet, az ajándék bögréket, a Torockói falunapon az Örökség Zenekar előadását, és a Fonó Néptáncegyüttes fellépésén a Rozsdamaró zenekart.

Üllés Nagyközségi Önkormányzat támogatja a könyvadományt, a delegáció utazását, Torockó-Torockószentgyörgy Önkormányzata a szállást és az étkezést.

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek