Kőkereszt - Németh László
Bodzafiúk - Santana Cadena Diána
Szabadság - Vass József
Bohn Erdő útja - Zsíros Tibor
Szüret - Vass József
A haleszi betyár - Vass József
Éjszakai fények - Patyik Ágota
Hajnali balerina - Szabó Ferenc
Aratás utan - Németh László

Partnerek

 

DJ LarSen-nel beszélgettem

 

Ifjabbik Mihálffy Lászlóval folytattam eszmecserét, aki Üllés község közösségi életében vállalt szerepet. 

-          Hogyan és mikor indult lemezlovas pályafutásod? Van példaképed, aki miatt DJ lettél?

-          Onnantól, hogy elkezdtem érdeklődni a zenék iránt komolyabban. Érdemben, akkor, amikor 2008-ban a Forrás Dance Clubban először alkalmazhattam a megtanult technikámat. Mint warmup (bemelegítő) dj. Sok gyakorlás, sok-sok zene begyűjtése a feltétele és végig kell járni azt a bizonyos szamárlétrát. Több példaképem van, de nem miattuk merültem bele, ettől függetlenül lettem lemezlovas.

-          Honnan jött a művészneved, DJ LarSen?

-          Tarolni kezdett Európában a svéd és holland producerek által gyártott, fesztivál house zene. Olyat nevet akartam, ami rímel a Lászlóra és kicsit északi hangzású. Másrészt ez a név rám ragadt, így ismertek meg, és ha már így alakult nem akartam változtatni.

-          Milyen zenéken nőttél fel, melyek voltak rád inspiráló hatással?

-          Azokon, amiket tudatosan kezdtem gyűjteni, a modern tánczenék (klub house vagy vokális-house), amelyek sokkal igényesebbek voltak annál, mint amik jellemezték a 2000-es évektől 2006-ig a vidéki szórakozóhelyeket, tulajdonképpen azokon a zenéken, amiket anno Bárány elkezdett játszani és a rádiós dj-k.

-          Hogy tudod összeegyeztetni lemezlovas munkádat képviselőtestületi feladataiddal, illetve azzal, hogy egy kis csapatot is tanítasz?

-          Mindezek nem ütik egymást, mivel mindegyik közösségi tevékenység. Meg kell találni egy igen nagy létszámú társasággal a közös hangot. A dj-nek fordulni kell az emberek felé, el kell fogadtatni magát. A diszkózás is erősítette bennem, hogy én egy közösségi ember vagyok. Úgy tudok tenni a közösségért, ha magam is a képviselőtestület része vagyok. Nem blamából indultam, hanem igenis tenni akarok a faluközösségért.

-          Van-e tanítványod, akit diszkózásra tanítasz?

-          Abban az értelemben, ahogyan ez a kilencvenes években működött, nincs tanítványom. Ma már a srácok autodidakta módon YouTube-ról „tanulnak” és nem tapasztalnak. Mixelnek, sokan közönséget még nem láttak – más dolog zenét mixelni csupán és megint más végig buliztatni egy estét.

-          Mivel 3 hónapig oktattál közfoglalkoztatottakat, felteszem, vannak tanári ambícióid.

-          Éreztem az előző kérdésedben, hogy ide fogunk kilyukadni. A tél folyamán szabad voltam, így vállaltam a hulladékválogatás és -feldolgozás képzésének oktatását megbízotti szerződéssel. Úgy gondolom, együtt tudtunk működni, át tudtam adni és le tudtak belőle vizsgázni a tanulók. Többen dicsérettel vizsgáztak, a Környezetmérnöki kar dékán asszonya és a Continental-Szegedi gumigyár környezetvédelmi vezetője előtt!

-          Milyen volt számodra ez a három hónap?

-          Az oktatás úgy alakult, hogy a rendelkezésemre álló anyag kiegészítésre és a tételsor kidolgozásra szorult. Nagy pozitívum volt, hogy együtt tudtuk kidolgozni és kiegészíteni az anyagot. Így nem volt szükség a tölcsérre, amivel a fejekbe öntöttem volna a tudományt. Személyemmel kapcsolatban lehetséges, hogy voltak fenntartások, amik előítéleten alapultak. De úgy gondolom, hogy a tanulók megismertek és ebből az ismeretségből már közvetlen jó viszony alakult ki. Rájöttek, hogy segíteni akarok, nem csak oktatni vagy kioktatni őket. Örülök a sikereiknek, úgy látom, hogy a program segítette őket a tél folyamán.

-          Hol találkozhatunk veled mostanság?

-          Következő projektek vannak kilátásban: várok mindenkit a falunapon mint nagyszínpadi konferátor, megtaláltok húsvétkor és az egész nyári szezonban a Club 1001-ben, hétköznap pedig Mórahalmon az Aranyszöm rendezvényházban, illetve Üllésen a képviselőtestületi üléseken, valamint a Dózsa György utcában… J

-          Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, további sok sikert kívánok!

-          Én köszönöm, hogy érdeklődtél.

 

2015.03.03.

Olasz Bettina

Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatói

Tájékoztató a szennyvízcsatorna hálózat kivitelezéséről

Lájkolj minket!

Önkormányzati konyha étlapja

Kereső

Időjárás

 Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőtérkép

Felhőkép

Széltérkép

Széltérkép

Forrás: www.idokep.hu

Partnerek